Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Yüreğir ve Sarıçam’ın altyapı sorunları azaltılıyor

Yüreğir ve Sarıçam’ın altyapı sorunları azaltılıyor

21 mahallenin atık su sorunu çözülüyor

Yüregir ve Sariçam’in altyapi sorunlari azaltiliyor

 21 mahallenin atik su sorunu çözülüyor

 Baskan Zeydan Karalar, “5 yil bitmeden Adana’mizda susuz, aritmasi olmayan yer kalmayacak.”

 Baskan Zeydan Karalar, 2011’de baslayan ve iki kez durdurulan altyapi projesini kisa sürede bitirmek üzere harekete geçti.

 Yarim kalan Yüregir ve Sariçam Ilçesi Kanalizasyon Kolektör Hatti ile Buruk Mahallesi Kanalizasyon Sebekesi Insaati, 3 ay içinde bitirilmek üzere yeniden baslatildi.

 Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar, Adana’nin farkli noktalarinda yarim kalan projeleri tamamlamak üzere harekete geçerek, kentin sorunlarini azaltmaya devam ediyor. Yapimina 2011 yilinda baslanan ancak ekonomik sorunlardan dolayi iki kez durdurulan Yüregir ve Sariçam Ilçesi Kanalizasyon Kolektör Hatti ile Buruk Mahallesi Kanalizasyon Sebekesi Insaati, Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar’in talimatiyla yeniden baslatildi.

 

ÇOK ÖNEMLI ATIK SU ALTYAPI PROJESI

Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar, bölge için çok önemli bir projeyi kisa sürede tamamlamak üzere harekete geçtiklerini belirtti. Baskan Zeydan Karalar, “Bu 2011’de baslanmis bir isin devamidir. Yaklasik 19 milyon liralik bir is. 7 milyon lira ödenmis ama ekonomik nedenlerden dolayi 2 kez durmus. Sariçam için çok önemli bir atik su altyapi projesi. Bittiginde buradaki TOKI sakinlerini rahatlatacak bir proje. TOKI sakinleri bize geldi ve bu konudan bahsetti. Biz de bunu hemen ele aldik ve projeyi tamamlamak üzere yeniden baslattik. 21 mahallenin atik suyu bu kolektörden geçecek. 2011’de baslayan, iki kez duran bu isi biz çok kisa sürede bitirecegiz. Projelerin birkaç yilda bitmemesi bir aliskanlik. Onlarca yil sürüyor. Dolayisiyla ilk proje bittiginde yeni yeni projelere de ihtiyaç oluyor” dedi.

SUSUZ, ARITMASIZ YER KALMAYACAK

ASKI’yi hizmet edebilir bir hale getirdiklerini söyleyen Baskan Zeydan Karalar, “ASKI’nin para sorununu tamamiyla hallettik demek mümkün degil ama en azindan daha önce borç üreten, hizmet üretemeyen ASKI’yi artiya geçirdik. Artik hizmet üretebilen bir hale gelen ASKI’de, zorunlu isleri yapmaya basladik. Hem atik su tahliye hatti, hem Adana’daki eksik aritmalar, hem de su isale hatlarina basladik.

Bu dönemde insallah 5 yil bitmeden Adana’mizda susuz, aritmasi bulunmayan bir yer birakmamayi hedefliyoruz. Arkadaslarima, ASKI kadrosuna, bu konudaki çabalarindan, çalismalarindan dolayi tesekkür etmek istiyorum. En ekonomik ve en hizli sekilde isleri yapma konusunda ciddi gayretleri var. Zaten ASKI kadrosunu tamamen isi bilen, teknik elemanlardan olusturduk. Bu kadro Adana’da iyi isler yapacak” diye konustu.

 

PROJENIN IÇERIGI VE AYRINTILAR

Yapimina devam edilecek proje ile, Yüregir ve Sariçam ilçelerini kapsayan mahallelerin kanalizasyon hatlarinin rahatlatilmasi ve Buruk Mahallesi’nin fosseptik çukurlardan kurtarilmasi amaçlaniyor. Proje kapsaminda 13 bin 800 metre uzunlugunda, çesitli çaplarda betonarme boru ile  ana kolektör hatti dösenmesi, ayrica 18 bin 500 metre uzunlugunda Buruk Mahallesi kanalizasyon hatti ile birlikte toplamda 32 bin 300 metre hat dösenmesi hedefleniyor.

Sariçam Ilçesi Buruk Mahallesi civarinda bulunan 1100 konutluk TOKI evlerinin de atik sulari bu kolektör hatti araciligi ile aritma tesisine ulastirilacak.

Isin ihale bedeli: 19 milyon 500 bin lira olup, su ana kadar 7 milyon 262 bin lirasi Eylül 2018 yili itibariyle ödendi. Geriye kalan 12 milyon 237 bin 781 lira, yaklasik 3 milyon 200 bin liralik fiyat farki ile birlikte toplam 15 milyon 500 bin lira ödeme yapilacak. Bu bedelle 9.100m. kolektör hatti ve 4.500 m. sebeke hatti yapilacak.

 

3 AY IÇINDE PROJENIN TAMAMLANMASI HEDEFLENIYOR

Hedef 3 ay içerisinde projenin tamamlanmasi. Proje tamamlandiginda Buruk Mahallesi’ne bagli Istiklal, Cumhuriyet Mahalleleri ile Çinarli, Çarkipare, Akkuyu, Boynuyogun ve Gültepe mahallelerinin atik sulari kanalizasyon sebekesi vasitasiyla Dogu Atik Su Aritma tesisine ulastirilmis olacak.

 

  Haberin görüntüsüne ftp://basin.adana.bel.tr adresinden ulasilabilir

 



  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 32.1 ° / 19.2 ° Güneşli